Over U

Blijf niet zitten met uw schade!

Uw bedrijf is actief in de logistiek, haven, handel of verzekering daarvan.

U hebt een schade onder een lopende goederentransport-, transportaansprakelijkheid-, (scheeps)casco-, werkmaterieelverzekering of andersoortige verzekering binnen de logistieke branche. Mogelijkerwijs is er voor een bepaalde schade helemaal geen verzekering afgesloten of valt de schade binnen een (hoog) eigen risico of onder een ongedekt evenement in de betreffende polis. U wilt u niet bezighouden met juridisch gebakkelei over aansprakelijkheid, maar u wilt uzelf richten op uw kernactiviteiten.

Uw schade en kosten wilt u echter wel verhaald hebben op de daarvoor aansprakelijke partij.

Daarin kan MARELEX u van dienst zijn.

Goederentransport

MARELEX helpt uw ladingschade te verhalen ontstaan gedurende transport of opslag. Denk bijvoorbeeld aan verhalen van schade aan groente, fruit of andere commodities onder vigeur van het CMR-verdrag bij Europees wegtransport, CMNI-verdrag bij binnenvaarttransport, Montreal-verdrag bij luchttransport of de VOTOB condities bij opslag.

Transportaansprakelijkheid

MARELEX helpt uw schade te verhalen bij uw ondervervoerders of opvolgend vervoerders. Allicht bent u een papieren vervoerder of NVOCC die het transport heeft uitbesteed aan een feitelijk vervoerder. U wordt desondanks als gecontracteerd vervoerder aansprakelijk gesteld door uw klant voor een schade ontstaan gedurende transport. Als de schade is ontstaan door uw ondervervoerder kunnen wij u helpen deze schade "back-to-back" te verhalen.

Casco en werkmaterieel

MARELEX helpt uw schade aan (scheeps)casco en werkmaterieel te verhalen bij de verantwoordelijke partij. Denk aan schade aan uw reachstacker door een aanrijdend voertuig of aan schade aan de stuurhut van uw barge of lichter door toedoen van een kadekraan.

Opslag

MARELEX helpt uw schade te verhalen die is ontstaan gedurende opslag. Wij komen daarbij ook op namens opslaghouders. Denk bijvoorbeeld aan waterschade aan goederen in opslag als gevolg van een sprinklerinstallatie die om wat voor reden dan ook is afgegaan. Of denk aan contaminatie van goederen van een bepaalde soort of aanduiding doordat in een verkeerde landtank is gelost met andersoortige goederen.